Wat is de beste luisterboeken app?

Home » Blog » Persoonlijke groei » Wat is de beste luisterboeken app?

Soms kan het fijn zijn om eens te luisteren naar een boek via een luisterboeken app, in plaats van het zelf te lezen. In de auto naar het werk, tijdens het wandelen of als je even onderuit gezakt op de bank zit. Of soms heb je er gewoon even de tijd niet voor om te gaan zitten voor een goed boek. 

Gelukkig hebben we tegenwoordig ook die mogelijkheid in de vorm van luisterboeken. Buiten losse luisterboeken zijn er ook apps waar je luisterboeken kunt luisteren. 

Maar wat zijn nou de beste luisterboeken app van 2024? In deze blog hebben we de beste voor je op een rijtje gezet!

De 6 beste luisterboeken apps 

Nextory

11
99 p/m
  • 4.8 / 5

Storytel

12
99 p/m
  • 4.8 / 5

BookBeat

8
99 p/m
  • 4.8 / 5

Kobo Plus

9
99 p/m
  • 4.7 / 5

Blinkist

6
67 p/m
  • 4.6 / 5

Luisterrijk

0
99 per boek
  • 4.5 / 5

Wat is de beste luisterboeken app van 2024?

Als je voor het eerst een luisterboeken app gaat gebruiken, kunnen wij ons voorstellen dat je een beetje overrompeld raakt door de grote hoeveelheid aanbod van luisterboeken apps. We horen dan ook regelmatig: welke luisterboeken app is nou het beste: Bookbeat of Storytel? Storytel of Nextory? Kobo of Blinkist?

Om die reden hebben we de beste luisterboeken apps voor je op een rijtje gezet – inclusief de mogelijkheid om de apps gratis uit te proberen!  

Bij de beoordeling is rekening gehouden met verschillende factoren zoals de prijs, het aanbod van de beste luisterboeken, offline modus, familie abonnement en klantenservice. 

Laten we niet langer wachten. Hieronder de 6 beste luisterboeken apps voor jou op een rijtje:

1) Is Nextory de beste luisterboeken app?

4.8 / 5
4.8/5

Ervaring met Nextory

Onze ervaringen met de Nextory app zijn positief bevallen. De app heeft een mooi design, is overzichtelijk en daardoor erg gebruiksvriendelijk. Voor zowel jong en oud. Het aanbod van lees- en luisterboeken is uitgebreid en je zit niet direct vast aan een lang abonnement, want het is altijd op te zeggen. 

Nextory is niet te gebruiken met een e-reader, maar de app werkt prima via je telefoon of tablet. Daarnaast moet je extra betalen voor meerdere gebruikers, maar dit gaat slechts om een paar euro. Al met al kunnen we zeggen dat Nextory één van de beste luisterboeken van 2024 is.

2) Storytel

4.8 / 5
4.8/5

Ervaring met Storytel

Het aanbod van Storytel is ontzettend groot en telt meer dan 300.000 luisterboeken, waardoor er voor iedereen wel geschikte boeken te vinden zijn. Alles is overzichtelijk per genre ingedeeld en de app is gebruiksvriendelijk voor zowel jong als oud
 
Storytel is één van de grootste luisterboeken apps, waardoor ze ook vaak snel de nieuwste boeken aan kunnen bieden. De enige minpuntjes zijn dat je extra betaalt voor extra gebruikers en dat sommige boeken – waarvan je zou verwachten dat ze ook in het Nederlands aangeboden worden – enkel in Engelstalige vorm te vinden zijn. Al met al is Storytel met 4.7/5 een goede luisterboeken app.

3) BookBeat

4.8 / 5
4.8/5

Ervaring met BookBeat

Bookbeat is een uitstekende keuze als je lekker naar boeken wilt luisteren. Met een breed scala aan titels, waaronder bestsellers, persoonlijke ontwikkeling boeken, klassiekers en meer – is er voor elk wat wils. 

De app is gebruiksvriendelijk en heeft handige functies, zoals de mogelijkheid om je voortgang bij te houden en boeken te downloaden voor offline luisteren. Het abonnementsmodel biedt ook waar voor je geld, vooral als je veel luistert. 

Over het algemeen zou ik BookBeat zeker aanraden aan iedereen die graag naar boeken luistert en op zoek is naar een goede bron van luisterboeken in Nederland.

4) Is Kobo Plus geschikt als luisterboeken app?

4.7 / 5
4.7/5

Ervaring met Kobo Plus

Het fijne aan een abonnement bij Kobo Plus is dat je direct een groot aanbod aan luisterboeken en e-books vanuit Bol.com kunt beluisteren of lezen. Het gehele aanbod van Bol.com is dan onbeperkt te luisteren op 5 apparaten tegelijk, wat natuurlijk een groot voordeel van Kobo Plus is. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om te betalen per download, waardoor je geen maandelijkse kosten hebt voor het gebruik van Kobo Plus.

Als je ervoor kiest om een abonnement af te sluiten waarbij je zowel kunt lezen als luisteren, betaal je net wat extra kosten. Bovendien kun je de boeken niet meer lezen of luisteren wanneer jij je abonnement opzegt. Buiten dat beoordelen wij Kobo Plus – naast Nextory – als één van de beste luisterboeken apps van 2024.  

5) Blinkist

4.6 / 5
4.6/5

Ervaring met Blinkist

Blinkist hoort misschien niet helemaal thuis in het rijtje luisterboeken apps, maar we konden het niet laten om deze app mee te nemen in de beoordelingen. 

Blinkist is een app die geen normale luisterboeken biedt, maar in fragmenten van slechts 15 minuten leggen ze de kern uit van interessante zelfontwikkeling boeken. Zo hoef je niet het hele boek te lezen, maar krijg je de meest waardevolle key learnings mee. Heel handig als je maar beperkte tijd tot je beschikking hebt!

Zelf zien we Blinkist meer als een extraatje, aangezien je toch echt het meeste opsteekt van het lezen of luisteren van volledige zelfontwikkeling boeken. Ga er dus niet vanuit dat je door het gebruiken van Blinkist ineens heel succesvol wordt, maar gebruik het als extra tool om jezelf af en toe even op te frissen. Probeer Blinkist nu 7 dagen gratis!

6) Luisterrijk

4.5 / 5
4.5/5

Ervaring met Luisterrijk

De interface van Luisterrijk is gebruiksvriendelijk, waardoor het door jong en oud makkelijk te gebruiken is. Je kunt zowel vanaf je telefoon (via de app) als via je laptop een boek downloaden, om het vervolgens direct te beluisteren. Niet per se een unieke functionaliteit, maar wel gemakkelijk!

Een nadeel aan Luisterrijk vinden wij dat het aanbod relatief beperkt is. Vooral in het genre zelfontwikkeling boeken, missen wij een flink aantal titels. En dat zijn nou net onze favoriete boeken… Een voordeel is dan wel dat je niet aan een abonnement vast zit, maar per boek betaalt. Af en toe kan het toch lekker zijn om even weg te dromen bij een fictie boek. 

Al met al is Luisterrijk een goede luisterboeken app, waar je vooral terecht kunt voor allerlei soorten luisterboeken.

 

Gratis beste luisterboeken app uitproberen

Als je net begint met het luisteren van luisterboeken en dus voor het eerst gebruik gaat maken van luisterboeken apps, is het verstandig om gratis accounts aan te maken. Alle bovenstaande luisterboeken apps hebben een gratis proefperiode van minimaal 7 dagen, waarin je de app uit kunt proberen. Zo kun je uiteindelijk zelf bepalen welke luisterboeken app het beste voor jou werkt!
Klik hieronder op de luisterboeken app die jij uit wil proberen en maak een gratis proefaccount aan:

In deze blog:

Lees meer blogs