Hoe je gedachten veranderen je leven kan veranderen​

Home » Blog » Zelfbewustzijn » Hoe je gedachten veranderen je leven kan veranderen​

Wist je dat gedachten die je vaak herhaalt, uiteindelijk je gedrag en acties beïnvloeden en veranderingen in je leven creëren in overeenstemming met deze gedachten?

 

Als je aan problemen en mislukkingen blijft denken, trek je deze dingen aan in je leven.

 

Als je vaak aan geluk en succes denkt, is dit wat je uiteindelijk in je leven zult aantrekken.

 

Er is hier geen magie, maar alleen natuurlijke wetten aan het werk. Je moet weten wat deze wetten zijn en hoe je ze effectief kunt gebruiken. Je moet ze ook gaan gebruiken en doorgaan totdat je resultaat gaat zien en voelen. 

 

"Verlangen is het startpunt van alle prestaties, geen hoop, geen wens, maar een scherp pulserend verlangen dat alles overstijgt."

 

Hoe kun je je gedachten veranderen?

Als je je gedachten verandert, kun je dus je leven veranderen. Je kunt profiteren van dit proces door positieve gewoontes aan te leren en zo je leven positief te veranderen.

Als je constant aan obstakels en mislukkingen denkt, zul je niet hard je best doen, kansen niet benutten en voorkomen dat je actie onderneemt en nieuwe projecten start. Uiteindelijk zou je uiterlijke leven je negatieve gedachten weerspiegelen.

Aan de andere kant, als je stopt met negatief denken, je gaat focussen op succes en je dromen en wensen voor je ziet als vervuld, zul je hiernaar gaan handelen en kunnen bereiken wat je maar wilt.

Deze benadering klinkt misschien wat abstract, maar in combinatie met de 13 principes uit Think and Grow Rich klinkt dit allemaal nog niet zo gek.

 

Gedachten zijn dingen

“Gedachten zijn dingen en onvoorstelbaar krachtig als ze gecombineerd worden met een concreet doel, doorzettingsvermogen en een vurig verlangen.”

 

Manieren om je gedachten te veranderen

Nu we weten dat het mogelijk is om je gedachten te veranderen, om zo positieve verandering in je leven plaats te laten vinden, gaan we kijken op welke manieren het mogelijk is.

 

1. Visualisatie

Onze verbeelding is de plek waar al onze ideeën ontstaan. Met behulp van je verbeeldingskracht zet je ideeën om in praktische handelingen en geef je het uiteindelijk vorm.

Met de wetenschap dat ieder idee wat ooit tot werkelijkheid is gebracht ontstaan is in onze gedachten, kun je stellen dat je je leven en gedrag kunt veranderen.

Door herhaaldelijk en emotioneel jouw dromen te visualiseren, kun je dit uiteindelijk tot werkelijkheid brengen. Je onderbewustzijn zal gevuld worden met je droom – die in je visualisaties zo werkelijk is – totdat je ernaar gaat handelen en het werkelijkheid wordt.

Er zijn verschillende manieren om te visualiseren:

 

2. Autosuggestie

In Think and Grow Rich Nederlands wordt autosuggestie omschreven als ‘het communicatiemiddel tussen het deel van de geest waar bewuste gedachten worden gevorm en het deel dat de toegangspoort is tot het onderbewustzijn’. 

Dit omvat alle prikkels die binnen komen via één of meer van onze 5 zintuigen. 

De mens heeft volledige controle over deze informatie, maar niet iedereen weet hoe je de controle hierover kunt behouden. 

Er zijn verschillende manieren om te sturen hoe jouw gedachten bij kunnen dragen aan jouw dromen en doelen. In Think and Grow Rich worden deze nauwkeurig beschreven. Het is hierbij dan wel van belang dat je de instructies ook opvolgt, enkel lezen zal helaas niet helpen…

3. Kom erachter wat jij écht wilt

Als jij op zoek bent naar een manier om jouw gedachten positief te veranderen, minder te piekeren en positiever in het leven te staan, dan kan het ook ontzettend behulpzaam zijn om even de tijd voor jezelf te nemen. 
 
Er zullen altijd problemen zijn. Een oplossing van een probleem zorgt altijd weer voor nieuwe problemen. Zorg er daarom voor dat je problemen hebt die je leuk vindt om op te lossen. 
 
Zo kun je je gedachten veranderen naar dingen die jij leuk vindt om te doen, om op te lossen, om over na te denken en ga zo maar door. 
 

4. Opschrijven en -lezen

Nu we weten dat je je gedachten kan sturen, is het een inkoppertje dat het opschrijven en -lezen van bepaalde dingen hierbij kan helpen. 

Wat je volgens Mo Gawdat van De logica van geluk moet doen als je gelukkiger wilt zijn?

Maak een gelukslijstje! 

Schrijf alle momenten waar jij gelukkig van wordt op een papiertje, die je altijd bij je hebt. Wanneer je weer verzinkt in negatieve gedachten, pak je het lijstje erbij en denk je aan fijne momenten. 

Daarnaast zorgt het opschrijven en -lezen van je doelen of positieve gedachten ervoor dat deze tot je onderbewustzijn zullen komen, mits ze vermengd zijn met emotie. 

 

Zo zie je dat er tal van mogelijkheden zijn, als je je gedachten veranderen wil. In verschillende zelfontwikkeling boeken, maar in het bijzonder Think and Grow Rich, staan nog meer praktische instructies en tips om jouw gedachten te veranderen en zo het leven te leven dat jij wilt.

In deze blog:

Lees meer blogs