De kracht van het nu

In zijn boek gaat Eckhart Tolle in op – zoals de naam van het boek al verklapt – het leven in het hier-en-nu. Niet het verleden, niet de toekomst, maar het NU. Te vaak verdwalen onze gedachtes in gebeurtenissen uit het verleden of scenario’s in de toekomst, waardoor we vergeten om ‘aanwezig’ te zijn.

Hoe kan je dan je volledige potentieel benutten? NU is namelijk het enige moment dat er bestaat.

In De kracht van het nu geeft Tolle je inzichten en eye-openers rondom de werking van je gedachten en het leven in het hier-en-nu. In deze spirituele gids, geschreven in 1997, richt Tolle zich op hoe belangrijk het is om je te richten op het huidige moment, zonder je zorgen te maken over het verleden of de toekomst. Zo gaat hij onder andere in op:

De kracht van het nu
4,3 / 5
4.3/5

Lees meer over De kracht van het nu

De kracht van het nu: key learnings 

In zijn boek geeft Tolle je tientallen waardevolle inzichten met betrekking tot je gedachten, hoe je meer kunt focussen op het nu en verschillende levenskwesties. 

Hieronder lees je er een aantal uit De kracht van het nu.

 

Huidige momenten volgen elkaar op

De belangrijkste manier om je denken met betrekking tot dit boek te herzien, is door het leven te beschouwen als een opeenvolging van huidige momenten. In plaats van een verhaal met een verleden, heden en toekomst, suggereert dit boek dat al het leven dat ooit is en ooit zal zijn, tegenwoordige momenten na elkaar zijn. 
 
Dit benadrukt het belang om het beste uit het NU te halen in plaats van te denken aan het verleden of de toekomst.
Leven in het nu

Waar je ook bent en wat je ook doet, je moet er altijd naar streven om je volledige aandacht te schenken aan het huidige moment. Dit vereist dat je accepteert wat er ook gebeurt, omdat je niet kunt weerstaan aan wat er met je gebeurt en het tegelijkertijd volledig ervaart. 

Dit maakt elke ervaring rijker en helpt je angst en pijn te voorkomen.

 

Word eerst bevriend met jezelf

Eckhart praat over hoe een relatie je niet vervuld zal maken en hoe de meeste mensen erin springen vanwege onzekerheid en eenzaamheid. Als je merkt dat je behoeftig bent en verlangt naar gezelschap, dan raad hij je aan om een verbintenis met jezelf aan te gaan om voor een bepaalde periode vrijgezel te zijn, zodat een relatie geen optie is.

Wanneer je leert om alleen en met wie je bent vervuld en comfortabel te worden, zul je meteen ‘aantrekkelijker’ worden voor anderen.

Veel mensen denken dat praten over het accepteren van je gedachten of je omstandigheden hetzelfde is als je leven laten beheersen door een nederlaag.

Dit is niet hetzelfde.

Het accepteren van je omstandigheden betekent dat je kunt stoppen met focussen op de pijn, stress of verdriet die het veroorzaakt, en dat je het kunt veranderen of het accepteert.

 

Laat je gedachten niet afdwalen

Hoewel het belangrijk is dat je alle gedachten die je ervaart accepteert, betekent dat niet dat je je hersenen moet laten afdwalen zonder aandacht te schenken aan het huidige moment. 

Dit zal oefening vergen, maar Tolle benadrukt in De kracht van het nu hoe belangrijk het is om jezelf te trainen om je geest te heroriënteren op wat er op dit moment voor je ligt. 

Er zijn verschillende manieren om meer in het nu te leven. 

Prijs: €23,50

Taal: Nederlands

Aantal pagina’s: 244

De kracht van het nu: review

De basisboodschap van De kracht van het nu is dat het belangrijk is dat je je volledig over kunt geven aan het huidige moment – het NU. 
 
Dit betekent dat je je  gedachten volledig richt op je omgeving, de mensen met wie je omgaat, je huidige omstandigheden en op jezelf. Als je dit goed doet, heb je geen reden om je zorgen te maken over de toekomst of stil te staan bij het verleden.
 
Terwijl je dit boek leest, zal je je bewust worden van hoeveel dingen in je omgeving je afleiden van het leven in het NU. Maar je begint je ook te realiseren hoeveel dingen er in je geest zijn die ervoor zorgen dat je je aandacht en energie op het verleden of zelfs de toekomst richt. 
 
Je zult beginnen te beseffen dat het bereiken van je volledige potentieel als mens betekent dat je alles wat je hebt aan het heden moet toewijden… en dat is eigenlijk alles wat er in het leven is.
 
De kracht van het nu is geschreven op een leuke en praktische manier geschreven met vragen die vaak voorkomen en je verder kunnen helpen. Omdat verlichting moeilijk te begrijpen kan zijn, concentreert hij zich in het hele boek op het beantwoorden van vragen van anderen. Dit is erg nuttig en maakt het beter te begrijpen.
 
De kracht van het nu is één van de zelfontwikkeling boeken die je gelezen moet hebben, als je je minder druk wilt maken om het verleden en de toekomst. Weet je nog: het leven is een opeenvolging van huidige momenten…
 

Je leest De kracht van het nu nu voor €22,50