Master Your Mindset

Hoe ziet jouw mooiste leven eruit? Zou je jezelf en je bestaan liever anders voor je zien? En hoe gaat het met jou privé, je relaties, je gezondheid, je zakenleven en je financiën? In Master Your Mindset – een erg praktisch en behulpzaam boek – neemt Michael Pilarczyk je aan de hand en duik je in zijn filosofie rondom een gelukkig en succesvol leven. Om zijn filosofie kracht bij te zetten neemt hij je mee in onderwerpen als inzicht, zingeving en bewustzijn. Op die manier leer je jezelf ook veel beter kennen. 

Master Your Mindset is vooral gericht op het leren begrijpen van je eigen denkwijze en deze te veranderen, om zo de kwaliteit van jouw bestaan te verbeteren. Leef je mooiste leven – dat is het motto van Michael. Lezers van Master Your Mindset zullen aan het denken worden gezet en kunnen tot de volgende wijsheden komen: 

Master Your Mindset
4,8 / 5
4.8/5

Lees meer over Master Your Mindset

Master Your Mindset: key learnings

In het boek Master Your Mindset geeft Michael Pilarczyk je allerlei inzichten rondom persoonlijke en spirituele groei, over krachtige eigenschappen en over zakelijk succes. Hieronder staan er een aantal voor je op een rij. 
 

Het leven hier heeft een deadline

In Master Your Mindset wordt vaak benadrukt dat het belangrijk is om bij jezelf na te gaan hoe jouw mooiste leven eruit ziet. Hierbij stelt Michael Pilarczyk terecht vragen als: 
 

 

Het kan confronterend zijn, maar je toekomst wordt met de seconde korter. Het is goed om je hier bewust van te zijn. Interpreteer dit niet als dat je iedere dag aan je dood moet denken, maar dat je dankbaar moet zijn voor ieder moment. Dankbaarheid maakt je een mooi mens en verhoogt je geluksniveau. 

Om jouw mooiste leven te leven is het dus belangrijk dat je weet hoe jouw mooiste leven eruit ziet. Denk hier goed over na, ga ernaar leven en volg het advies van Gandalf op: 

 

All we have to decide is what to do with the time that is given to us

Het leven heeft een deadline
 

Jij bepaalt je dagelijkse leven

Aan een situatie zelf kun je soms niks veranderen, maar wel hoe jij over die situatie denkt. In Master Your Mindset worden handvaten en inzichten gegeven om je denkpatronen en je zogenoemde persoonlijke besturingssysteem aan te passen. Om zo je perceptie van het leven om je heen te veranderen. 

De betekenis die jij ergens aan geeft, bepaalt dus jouw dagelijkse leven. Het gaat er dus eigenlijk om dat je je gedachtepatronen moet doorbreken en opnieuw moet programmeren. En dan op zo’n manier dat jij je mooiste leven kunt gaan leven. Hoe jij dat wilt. 

 

 

Stel jij wel de goede vragen?

Een wijs man zei ooit: als je weet hoe je de juiste vragen moet stellen dan kun je alles weten. En een onduidelijke vraag zal leiden tot een onduidelijk antwoord. Het is dus belangrijk om goede vragen te stellen. Zowel aan jezelf als aan de buitenwereld. Alleen op die manier zul je goede antwoorden op je vragen krijgen en groeien. Voorbeelden van goede vragen zijn:
 

 

We zijn te vaak met nutteloze dingen bezig. “Wat zullen anderen wel niet vinden van mij?” is een vraag die mensen veel te vaak aan zichzelf stellen. Mensen zijn vaak veel minder bezig met jou als jij denkt. Ga eens bij jezelf na, hoe vaak denk jij nou echt lang na over iets of iemand? Vaak zijn die gedachtes snel verdwenen.

 

De juiste vraag stellen is een manier om een probleem op te lossen. Een probleem is namelijk niets meer dan een vraag waar je nog geen antwoord op hebt. Zoek dus niet naar antwoorden, maar naar de juiste vragen.

 

Master Your Mindset: review

Het fijne aan Master Your Mindset vind ik dat Michael Pilarczyk je meeneemt in zijn verhaal rondom de zoektocht naar jezelf, wat je wilt bereiken en vooral hoe je je mooiste leven gaat leven. Door middel van praktische en tastbare voorbeelden laat hij zien hoe je mind werkt en hoe 
 
Pilarczyk stelt in Master Your Mindset ontzettend veel vragen die je echt aan het denken zetten. Waarom ben jij hoe je bent? Leef jij wel je mooiste leven? Wat kan je veranderen om wel je mooiste leven te leven? Hoe ga je dat doen? Door goed over deze vragen na te denken, kom je dichter tot de persoon die je écht bent en wilt zijn. 
 
Het boek heeft mij in ieder geval een hele boel waardevolle inzichten gegeven, waardoor ik mezelf en de wereld om me heen beter kan begrijpen. Het mooiste inzicht wat ik uit Master Your Mindset heb gehaald is: alles is perceptie. 
 
Verder is het boek ook praktisch te gebruiken, omdat het veel handvaten biedt in de vorm van vragen voor zelfanalyse, stappenplannen en instructies. Het is daarbij uiteraard wel handig als je deze ook echt toepast, om echt iets aan jezelf te veranderen. 
 
Al met al is dit een van de zelfontwikkeling boeken die je moet lezen als je geïnteresseerd bent in persoonlijke groei. Michael neemt je op een praktische en realistische manier mee in zijn reis naar zelfbewustzijn, groei en succes. 
 

Je leest Master Your Mindset nu voor €21,95