Think and Grow Rich cover
4.7 / 5
5/5

Think and Grow Rich

De klassieker op het gebied van persoonlijke groei en succes.

In Think and Grow Rich neemt Napoleon Hill je mee in de strategie voor een succesvol en voldaan leven. In het boek worden universele waarheden, inzichten, stappenplannen en verhalen die de formule voor succes bewijskracht geven toegelicht. De originele versie van dit boek is uitgebracht in 1937, maar je zult versteld staan van de gelijkenissen tussen de huidige economie en mentaliteit van de samenleving van toen en nu.

Think and Grow Rich is gebaseerd op het beheersen van je gevoelens om ervoor te zorgen dat jij een gelukkig en rijk leven zult ervaren. Het geeft je veel handvaten en inzichten om je grootste dromen en je doelen te bereiken. Lezers van Think and Grow Rich zul je in ieder geval inzicht krijgen in de volgende wijsheden:

Over Think and Grow Rich

Lees hier alles over Think and Grow Rich >

Inhoudsopgave Think and Grow Rich

1. Gedachten zijn dingen

2. Verlangen

3. Geloof en overtuiging

4. Autosuggestie

5. Specialistische kennis

6. Verbeeldingskracht

7. Gestructureerde planning

8. Besluitvaardigheid

9. Volharding

10. De kracht van de Mastermind

11. De wonderlijke transformatie 

van seksuele energie

12. Het brein

13. Het zesde zintuig

14. De zes spoken van angst

Persoonlijke groei

Over de auteur

Wie is de schrijver van dit boek? 

Achtergrond
Michael Pilarczyk is geboren in Polen, maar groeide op in Nederland. Na zijn carrière als radio-dj en tv-presentator, een lange zeilreis en verschillende andere ondernemingen is hij uitgegroeid tot Mister Mindset. Met onder andere masterclasses, (live) meditaties en verschillende boeken heeft Pilarczyk inmiddels een flinke 'fanbase'.
Andere boeken
Naast Think and Grow Rich heeft Pilarczyk een aantal andere boeken geschreven:

Meditation Moments
Michael Pilarczyk heeft een eigen meditatieapp: Meditation Moments. Hier vind je meditaties, muziek en visualisaties voor zowel jong en oud - ingesproken door Michael zelf.
Vorige slide
Volgende slide

Think and Grow Rich Quotes

Think and Grow Rich cover

Think and Grow Rich: key learnings

een aantal inzichten uit dit boek

Think and Grow Rich is een bijzonder boek. Het is een relatief oud boek, maar de universele wijsheden gelden nog steeds. Hieronder lees je interessante inzichten die je uit het boek kunt halen.

 

 

Gedachten zijn dingen

Je kunt je gedachten observeren en besturen. Napoleon Hill stelt dat gedachten onwijs krachtig zijn als je ze combineert met een concreet doel, doorzettingsvermogen en een brandend verlangen. In het boek beschrijft hij het verhaal van Edwin C. Barnes die zichzelf tot de zakenpartner van de grote uitvinder Edison werkte door middel van zijn gedachten.

Hij DACHT zichzelf tot de zakenpartner van Edison?! Ja, dat lees je goed!

Aan de hand van inspirerende inzichten en voorbeelden laat het boek je inzien dat gedachten onvoorstelbaar krachtig kunnen zijn – als je ze kunt controleren en ze in je voordeel laat werken.

Hoe zit het met mensen die geen tijd of interesse hebben om hun falen te analyseren en geen aandacht steken in hun persoonlijke groei? En waar leert iemand de kracht van het omzetten van een nederlaag of tegenslag in een kans of leermoment voor een beter leven?

Om deze vragen te beantwoorden schreef Napoleon Hill dit boek. Het antwoord vormt zich in de beschrijving van verschillende principes, eigenschappen en inzichten en levenslessen.

Gedachten zijn dingen

Het doel van dit boek is om mensen de kunst te leren om hun mindset te veranderen van een bewustzijn gericht op falen naar geluk en succes

 

Verlangen is de oorsprong van ieder succes

Je verlangen moet zo groot zijn dat je bereid bent om alle back-up plannen en mogelijkheden om op te geven te verbranden. Alleen op die manier ben je er zeker van dat je voorzien bent van een brandend verlangen om jouw doelen en dromen te behalen. Alleen verlangen is niet genoeg. 

 

Om je doelen en dromen te behalen moeten ze vanuit je verlangen een obsessie worden in je mindset.
 
Vanaf daar stel je concrete plannen op om zo richting je persoonlijke doelen en dromen toe te werken:
 

1. Stel je doelen en dromen op

Bepaal concrete doelen en dromen voor jezelf. Hou het niet bij vaagheden, zoals: ‘ik wil rijk worden’ of ‘ik wil gelukkiger zijn’. Schrijf concrete, realistische en gerichte doelen voor jezelf op. Hoe concreter, hoe beter. 


2. Wat heb je ervoor over?

Bepaal wat je ervoor over hebt om je doelen en dromen te behalen. Ook hiervoor geldt dat het belangrijk is om concreet te zijn en afspraken met jezelf te maken.

3. Bepaal het tijdspad
Bepaal de datum waarom je je doelen en dromen behaald wilt hebben. Op die manier kun je doelgericht te werk gaan om jouw doelen te behalen.

 

4. Stel je plan op

Stel een concreet en duidelijk plan voor jezelf op om je verlangen naar je doelen en dromen om te zetten in realiteit. Zonder twijfels moet je starten aan dit plan. 

 

5. Schrijf het voor jezelf op

Schrijf op een stuk papier je doelen en dromen, het tijdslimiet waarbinnen je ze gaat behalen, wat je bereid bent te doen en op welke manier je dat gaat doen. 

 

6. Lees het dagelijks voor

Lees je plan dagelijks (‘s ochtends en ‘s avonds) het liefst hardop voor. Op die manier zul je je plan in je onderbewustzijn planten en steeds meer handelen naar je plan. Zie jezelf en ervaar het gevoel alsof je je doelen en dromen al behaald hebt.

Deze stappen kunnen misschien een beetje vaag lijken, als je nog niet veel weet over de kracht van gedachten. Deze stappen zijn gebaseerd op een onderzoek naar talloze, succesvolle mensen. Ieder die iets groots heeft voortgebracht heeft deze (of soortgelijke) stappen doorlopen. En alles begon bij een brandend verlangen. 

 

De beste investering is die in jezelf

Er zijn twee soorten kennis: algemeen en specialistisch. Algemene kennis is voor iedereen anders en daarom dus eigenlijk nietszeggend. Specialistische kennis maakt je uniek en zorgt ervoor dat je toegevoegde waarde kan bieden. 

Om tot die specialistische kennis te komen, zul je in jezelf moeten investeren in de vorm van tijd, geld en aandacht. 

Dit kun je op verschillende manieren doen: 

Veel mensen geloven nog steeds heilig in ‘kennis = macht’. Je kunt het beter zien als dat kennis potentiële macht is. Kennis alleen zal jou niet succesvoller of gelukkiger maken. Het gaat erom hoe je die verworven kennis structureert, vormt tot een planning en het consistent gaat toepassen. 

Kennis vergaren zonder het toe te passen, zal je niet heel veel verder brengen. 

 

If you don't use it, you will lose it. What you don't use, you will lose.

 

Succes en mislukking komen beide voort uit gewoonten

Je gedachten uiten zich in woorden. Je woorden zetten zich om in handelen. Hoe je handelt, vormt zich tot je gewoonten. Je gewoonten maken je persoonlijkheid. En je persoonlijkheid, die bepaalt je bestemming. 

Lees de bovenstaande zinnen hierboven een paar keer hardop. Ga bij jezelf na in hoeverre jij je bewust bent van deze stappen en hoe ze jouw bestemming op dit moment vormen.

Review Think and Grow Rich

onze mening over dit boek
De titel van het boek lokt misschien een ‘wéér-zo’n-snel-rijk-worden-houding’ bij je op. Niet gek, want het klinkt misschien wat abstract dat je letterlijk rijk kunt worden door anders te denken. Toch beschrijft het boek een aantal principes die talloze mensen heeft geholpen om een gelukkig en succesvol leven te leiden. En nog steeds. Het is dan ook niet voor niets een wereldwijde best-seller binnen de zelfontwikkeling boeken. 
 
En dat terwijl het originele boek in 1937 (!) is gepubliceerd. 
 
Het boek is mij bijzonder goed bevallen. Het heeft me anders doen nadenken over een heleboel zaken, waarvan ik er een aantal hierboven heb toegelicht. De informatie uit het boek kan je anders gaan laten nadenken, waardoor je positiever en bewuster in het leven gaat staan.
 
Verwacht niet dat alles ineens vanzelf zal gaan. Het boek omvat handvaten en inzichten die jou kunnen helpen bij het behalen van jouw doelen en dromen. Het is daarvoor wel belangrijk dat je het boek niet alleen leest, maar ook aantekeningen maakt en de aanbevelingen en stappenplannen uit het boek opvolgt. 
 
Kennis is potentiële macht, weet je nog? 
 
Ik heb het boek inmiddels drie keer gelezen en iedere keer kom ik op nieuwe, diepgaande inzichten. Over de onderwerpen die in het boek aan bod komen leer je iedere keer weer nieuwe dingen. Zo leer je jezelf steeds beter kennen en kun je de principes voor een gelukkig en succesvol leven steeds beter toepassen op je eigen leven. 
 
Het fijne aan het boek Think and Grow Rich vind ik dat veel zaken toegelicht worden aan de hand van verhalen met voorbeelden. Zo wordt het allemaal een stuk tastbaarder, waardoor je makkelijker kunt visualiseren hoe je het zelf kunt toepassen. De kans is ook groot dat je je in een aantal voorbeelden zult herkennen. 
 
Bovendien kunnen deze verhalen en voorbeelden je inspireren rondom je eigen doelen. 
 
Het originele boek van Napoleon Hill is Engelstalig, maar Think and Grow Nederlands van Michael Pilarcyzk is tegenwoordig ook verkrijgbaar. De inhoud van het boek is vrijwel letterlijk vertaald en is goed leesbaar. Het is geen boek wat makkelijk weg leest en de stof kan soms wat lastig zijn, maar het is juist goed om het dan extra te bestuderen. In het Nederlands toch net wat makkelijker. 
 
Al met al is dit boek een van de must reads binnen de zelfontwikkeling boeken. Ik ben ervan overtuigd dat dit boek waarde kan hebben voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen. Sommige onderwerpen zullen tijdens de eerste keer lezen misschien wat abstract klinken, maar als je het gaat bestuderen of vaker leest kom je steeds meer tot de achterliggende waarde en boodschap van de principes.

Prijzen en bestellen

Think and Grow Rich cover

Prijs: €23,95

Taal: Nederlands

Bindwijze: Hardcover

Druk: 2

Verschijningsdatum: sept 2022

Pagina’s: 272